Organizarea unei petreceri corporate. Sfaturi utile
Petrecerile corporate sunt o realitate construita mai bine, sau mai rau, de fiecare firma cu angajati. De foarte multe ori, misiunea de organizare cade in responsabilitatea unui angajat care pur si simplu nu stie ce sa faca cu o astfel de provocare si ajunge sa ignore cativa factori extrem de importanti.
Tocmai de aceea, am incercat sa cream un mic ghid care sa vina in ajutorul organizatorilor si sa le ofere sansele unei petreceri reusite.
Care sunt cei mai importanti factori intr-o petrecere corporate?
1) Locul unde se organizeaza. Alegerea gresita a locului este greseala iremediabila, care va fi remarcata imediat de toti angajatii. Foarte multi organizatori aleg un restaurant de nunti, considerand ca o petrecere reusita este asemanatoare cu un eveniment de acest fel. Un astfel de restaurant insa, impune o anumita formalita si nu lasa angajatii sa se simta in largul lor. Este mult mai indicat un loc inedit, departe de agitatia orasului, care sa contina sufieciente spatii de relaxare si eventual o piscina. Cu siguranta, toata lumea va fi fericita.
Tot atunci cand vorbim despre loc trebuie sa vorbim si despre spatiu, care este ideal sa fie suficient de mare pentru toata lumea.
2) Bautura si mancarea. Aceeasi regula este valabila si aici. Este de preferat sa se evite meniul de nunta. Cel mai bine este sa se mizeze pe un bufet suedez, multe gratare si eventual un open bar care sa asigure flexibilitate.
3) Muzica. In cadrul unei petreceri corporate, cea mai buna solutie pentru muzica este un DJ, deoarece flexibilitatea este foarte mare in ceea ce priveste genurile propuse iar distractia va fi pe masura. Nu trebuie neglijat sunetul, care trebuie sa fie suficient de puternic si de clar. O regula importanta spune ca este nevoie de 10Watti pentru fiecare persoana, daca petrecerea este intr-un spatiu indoor.
4) Bugetul. De cele mai multe ori, petrecerile corporate se impotmolesc in zona bugetului. Acesta trebuie sa fie calculat perfect, inca de la inceput si este bine sa se imparta echilibrat intre toate punctele esentiale, in asa fel incat sa nu existe situatii in care nu mai sunt bani pentru apa, servetele sau hartie igienica.